Menu
Diner

Romige paddenstoelensoep

Met dit recept tover jij binnen no-time een plantaardige romige paddenstoelensoep op tafel. Paddenstoelen zijn gewoonweg magisch in de keuken, en deze soep is geen uitzondering. Of je nu een keukenprins(es) bent of gewoon zin hebt in iets lekkers, deze romige paddenstoelensoep is supermakkelijk te maken en zal je meer dan smaken. Tip: serveer met een geroosterd broodje groene pesto.

Ingrediënten voor 4 personen

1 rode ui
2 teentjes knoflook
450 gram gemengde paddenstoelen
300 ml paddenstoelenbouillon
200 ml plantaardige kookroom
5 takjes tijm
Peper en zout naar smaak

Aan de slag!

1. Snipper de ui en pers de knoflook. Was de paddenstoelen en snijd in plakken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
2. Schenk een scheutje olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg hierna de paddenstoelen en tijm toe en bak even mee.
3. Houd wat gebakken paddenstoelen apart zodat je deze kan gebruiken als garnering. Schenk de bouillon en kookroom in de pan en laat het 10 minuten koken.
4. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
5. Verdeel de soep over twee kommen en garneer met de apart gehouden paddenstoelen. Genieten maar!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.