Orzo is een gedroogde pasta in een rijstvorm. Orzo wordt ook wel verkocht onder de naam ‘risoni’ en wordt gebruikt in de Italiaanse, Turkse, Arabische en Griekse keuken. Met orzo maak je de lekkerste orzotto, een variatie op risotto. Deze romige paddenstoelen orzotto is een heerlijk hoofdgerecht voor tijdens de feestdagen. Laat de Parmezaanse kaas achterwege als je vegan of lactosevrij eet.
Ingrediënten voor 2 personen
150 gram orzo
200 gram paddenstoelenmix
125 gram kastanjechampignons
1 ui
1 bolknoflook
200 ml paddenstoelenbouillon
100 ml droge witte wijn
8 blaadjes verse basilicum
30 gram Parmezaanse kaas
Aan de slag!
1. Bereid de bouillon. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en de paddenstoelenmix grof.
2. Doe wat olie in de pan en bak hierin de knoflook en ui glazig.
3. Voeg de paddenstoelen en kastanjechampignons toe aan de pan en bak deze 3 minuten met de knoflook en ui mee.
4. Voeg de orzo aan de pan toe en bak deze kort mee met de rest. Schenk de bouillon en wijn in de pan en laat de orzo het vocht opnemen. Roer regelmatig door.
5. Snijd de basilicum in reepjes en rasp de kaas.
6. Haal de pan van het fornuis en roer de basilicum en de kaas door de orzo. Verdeel de romige paddenstoelen orzotto over de borden en garneer eventueel met wat extra geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum. Geniet!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.