Menu
Diner

Romige geroosterde paprika-tomatensoep met pesto

Deze romige geroosterde paprika-tomatensoep met pesto bevat boordevol groenten en smaak! Een echt gemakkelijke soep die binnen no-time op tafel staat.

Ingrediënten voor 2 personen

5 roma tomaten
3 puntpaprika’s
1 rode ui
1 bolknoflook
250 ml groentebouillon
250 ml plantaardige kookroom (light)
1 el groene pesto
Peper naar smaak
1/2 tl chilivlokken
Scheut olijfolie
Brood om te serveren

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de ui in grove stukken, tomaat in kwarten en verwijder de schil van de bolknoflook. Snijd de puntpaprika’s in de lente door de helft en verwijder de zaadlijsten.
2. Meng de ui, bolknoflook, tomaat en puntpaprika met een scheut olijfolie in een ovenschaal en bak het 30 minuten in de oven.
3. Doe de geroosterde groenten samen met de groentebouillon en plantaardige room in een blender en mix het tot een gladde massa. Je kunt het ook met een staafmixer mixen in een pan.
4. Schep de groene pesto door de soep. Breng op smaak met de peper en chilivlokken.
5. Verdeel de romige geroosterde paprika-tomatensoep met pesto over twee soepkommen en serveer het met wat brood. Enjoy!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.