De rode orzo met rode pesto en buffelmozzarella bevat een heerlijke combinatie van ingrediënten. Het is gemakkelijk gerecht wat je snel op tafel zet en door de kleur er ook nog eens leuk uitziet. Eet je liever vegan? Neem een vegan rode pesto en laat de buffelmozzarella weg of vervang dit door een plantaardig alternatief. Krijg je ook geen genoeg van gerechten met orzo? Probeer dan eens deze gerechten.
Ingrediënten voor 2 personen
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
250 gram cherrytomaten
1 el rode pesto
150 gram orzo
125 gram buffelmozzarella
300-400 ml groentebouillon
2 tl Italiaanse kruiden
Peper en zout naar smaak
Aan de slag!
1. Halveer de cherrytomaten. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijst. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
2. Bak de ui met knoflook in olijfolie glazig in een hapjespan. Voeg de cherrytomaten en paprika toe en bak 3 minuten.
3. Voeg de orzo en groentebouillon toe aan de hapjespan. Laat de orzo de groentebouillon goed opnemen. Roer regelmatig goed door.
4. Roer de rode pesto, Italiaanse kruiden, peper en zout door de orzo.
5. Verdeel de rode orzo over twee diepe borden en garneer met de buffelmozzarella. Geniet van de rode orzo met rode pesto en buffelmozzarella!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.