In deze rijkgevulde linzensoep gebruik je geen bouillon maar de smaakmaker gistextract. Gistextract is een natuurlijke ingrediënt en is tevens vegan en kan dus worden gebruikt in vega(n) maaltijden. Gistextract heeft een hartige (umami) smaak. Gistextract is de inhoud van de gistcel. In het productie proces worden de belangrijkste ingrediënten zoals mineralen, eiwitten, vitamines en aminozuren behouden. Deze dragen bij aan een gezond voedingspatroon. Een extra gezond soepje dus! Al met al een geweldige vervanger van bouillon en daarnaast een goede vervanger van zout. Verzamel snel alle ingrediënten en ga aan de slag met deze heerlijke soep!
Ingrediënten voor 4 kommen
200 gram linzen
400 gram tomatenblokjes
350 gram wortelen
150 gram prei
1 ui
2 teentjes knoflook
500 ml water
3 tl gistextract
Handje bieslook
2 el olijfolie
Aan de slag!
1. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel en prei in blokjes.
2. Doe de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook goudbruin.
3. Voeg het water, prei en wortel toe aan de pan en laat het 15 minuten koken op middelhoog vuur.
4. Voeg de tomatenblokjes, linzen en gistextract toe. Kook het nog eens 2 minuten maar dan op laag vuur.
5. Snijd ondertussen de bieslook fijn en voeg de helft hiervan toe aan de pan.
6. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel de soep over de kommen.
7. Garneer de soep met de overige bieslook. Enjoy!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.