Dit streetfood recept is voor de healthy festivalvierder. Het vult namelijk niet alleen heel goed, maar het is ook nog eens smaakvol en gezond! Wat het nog leuker maakt, is het feit dat dit recept gewoon te verkrijgen is als pokébowl verspakket bij de Albert Heijn. Lekker makkelijk!
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren
4 snoepkomkommers, in plakjes
2 mango’s, in blokjes
2 avocado’s, in plakjes
300 gram sushi rijst
200 gram sojabonen
200 gram radijs, in dunne plakjes
150 gram peen julienne
1 el zwart sesamzaad
1 el wit sesamzaad
4 el rijstazijn
2 tl suiker
Sojasaus en wasabi om te serveren
Olie om in te bakken
Zout en peper
Voor de sesamdressing
4 el mayonaise
1 el sesamolie
1 teentje knoflook, geperst
1/2 citroen, het sap
1 el sesamzaadjes
Aan de slag!
1. Doe de sushirijst in een zeef en spoel af met koud water.
2. Doe de sushirijst met 450 milliliter koud water in een pan en breng dit aan de kook. Verlaag
de temperatuur en laat afgedekt op lage temperatuur 10 minuten doorkoken.
3. Meng de rijstazijn en suiker en meng dit door de sushirijst zodra deze klaar is.
4. Laat vervolgens de rijst 20 minuten met de deksel op de pan nastomen.
5. Verdeel de rijst na bereiding over een platte schaal en laat ongeveer een halfuur afkoelen.
6. Verhit een pan op middelhoge temperatuur en rooster de sesamzaadjes 5-6 minuten totdat
deze goudbruin kleuren en laat ze daarna afkoelen. Meng de ingrediënten voor de
sesamdressing, proef en breng op smaak met zout en peper. Zet apart voor later gebruik.
7. Maak in de tussentijd de omeletreepjes. Klop de eieren los met peper en zout naar smaak.
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op hoge temperatuur en giet het eimengsel in de
pan. Laat 5-6 minuten stollen en krokant worden. Flip de omelet om en bak totdat deze gaar
is. Haal uit de pan, laat kort afkoelen en snijd in reepjes.
8. Verdeel de rijst per persoon in een ruime kom of diep bord en verdeel de radijs, peen
julienne, sojabonen, mango, avocado, komkommer en omeletreepjes met de klok mee
over de rijst.
9. Verdeel de sesamdressing over de pokébowl en garneer met de sesamzaadjes, sojasaus
en wasabi. Eet smakelijk!
Dit streetfood recept is medemogelijk gemaakt door Green Food Lab en Albert Heijn. Receptcredits: Albert Heijn. Zin in makkelijk? Koop dit recept dan gewoon als gesneden verspakket Pokébowl bij Albert Heijn.
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.