Met deze (licht) pittige pompoensoep met wortel omarm je de herfst! De soep zit boordevol groenten en smaak. De soep maak je af met gebakken pompoenpitten. Serveer met een vers afgebakken broodje (en bij kaarslicht;)).
Ingrediënten voor 2 personen
400 gram blokjes pompoen
325 gram wortelen
1 rode ui
1 bolknoflook
300 ml groentebouillon
1 tl kurkuma
1/2 tl chilivlokken
250 ml kokosmelk
10 gram pompoenpitten
Gehakte verse bieslook
Aan de slag!
1. Snijd de knoflook en rode ui fijn. Snijd de wortelen in stukken.
2. Schenk wat olijfolie in een pan en fruit hier de knoflook en ui in.
3. Bak de pompoen en wortelen 5 minuten mee in de pan.
4. Voeg de groentebouillon, kokosmelk, kurkuma en chilivlokken toe aan de pan en breng het aan de kook. Kook het 15 minuten.
5. Bak de pompoenpitten kort in een droge koekenpan.
5. Pureer de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schenk de soep in soepkommen en garneer met een scheut kokosmelk, chilivlokken, pompoenpitten en bieslook. Geniet van de pittige pompoensoep met wortel!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.