Menu
Diner

Pittige pindakaas noedels

Deze pittige pindakaasnoedels zijn de ideale maaltijd als je zin hebt in iets lekkers en snel op tafel wilt zetten. En maakte ik deze maand als ambassadeur voor de Notenshop! Het is een lekker mix van zachte noedels, frisse paprika’s en een romige pindakaassaus die net die extra kick krijgt van de rode peper. Met pinda’s en sesamzaadjes erbij is het niet alleen smaakvol, maar ook lekker crunchy. Perfect voor als je snel iets smakelijks wilt eten!

Ingrediënten voor 2 personen

100 udon noedels
2 paprika’s
2 bosuitjes
1 teen knoflook
1 rode peper
50 gram pindakaas
1 el sojasaus
1 el ketjap manis
3 el water
2 tl sesamzaadjes
1 hand pinda’s

Aan de slag!

1. Kook de noedels volgens de verpakking.
2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en rode peper. Snijd de paprika in blokjes en rode peper in halve ringen. Pers de knoflook en snijd de bosuitjes in ringen.
3. Doe een scheut olijfolie in de pan samen met één theelepel sesamzaadjes. Bak de paprika en twee derde van de bosui 5 minuten.
4. Meng in een kom de pindakaas met sojasaus, ketjap manis en water. Roer hierna de geperste knoflook en rode peper toe er doorheen tot een pindakaassaus.
5. Giet de noedels af en roer dit samen met de pindakaassaus.
6. Verdeel de pittige pindakaas noedels over twee borden en garneer met de overige bosuitjes, sesamzaadjes en pinda’s.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.