Menu
Diner

Pasta met saus van geroosterde puntpaprika en boursin

Deze pasta met saus van geroosterde puntpaprika en boursin moet je proberen! De saus is een heerlijke, wat zoetige saus die perfect samensmelt met de romige en volle smaak van boursin. Het is een gemakkelijk gerecht wat zo op tafel staat.

Ingrediënten voor 2 personen

Pasta naar keuze
2 puntpaprika’s
250 gram cherrytomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 el plantaardige boursin
2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
3 takjes peterselie

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de puntpaprika in blokjes en halveer de cherrytomaten. Snipper de ui en pers de knoflook.
3. Meng de puntpaprika, cherrytomaten, ui, knoflook en olijfolie in een ovenschaal en bak 30 minuten. Schep halverwege alles om.
4. Kook de pasta volgens de verpakking.
5. Schep de boursin samen met de blaadjes van de peterselie, peper en zout door de geroosterde groenten. Pureer het eventueel met een staafmixer als je de saus fijn wil hebben.
6. Verdeel de pasta over twee pastaborden en schep de saus van geroosterde puntpaprika en boursin op de pasta. Eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.