Zin in een heerlijk en simpel comfortfood-gerecht? Deze pasta met romige pompoensaus en burrata is echt een topper en maakte ik deze maand als ambassadeur voor de Notenshop! De zoete pompoen, romige saus met een vleugje pesto, en die zachte burrata bovenop… dit is wat je echt wil in de herfst. Het is snel gemaakt, vol smaak en perfect voor een relaxed avondje. Gewoon lekker makkelijk, maar toch superlekker!
Ingrediënten voor 2 personen
Pasta naar keuze
450 gram pompoenblokjes
1 rode ui
1 teen knoflook
250 ml kookroom
2 el groene pesto
1 burrata
1 el pijnboompitten
2 tl Italiaanse kruiden
Peper en zout naar smaak
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bak de pompoenblokjes 15 tot 20 minuten in de oven. Rooster de pijnboompitten de laatste 3 minuten mee.
3. Snipper de ui en pers de knoflook. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.
4. Pureer de pompoenblokjes met de kookroom glad.
5. Fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg hierna de pompoen met kookroom en groene pesto toe.
6. Breng de pompoensaus op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg drie eetlepels kookvocht van de pasta toe en roer goed door.
7. Schep de pasta door de pompoensaus en verdeel het over twee pastaborden. Garneer de pasta met burrata, pijnboompitten en eventueel extra groene pesto. Eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.