Menu
Diner

Pasta met geroosterde paprikasaus en vegetarische balletjes

Als je gek op pasta bent dan moet je eens deze pasta met geroosterde paprikasaus en vegetarische balletjes maken. Door de paprika’s in de oven te roosteren geeft het de saus extra veel smaak.

Ingrediënten voor 2 personen

2 paprika’s
1 rode ui
1 bolknoflook
400 gram tomatenblokjes
2 tl gedroogde basilicum
170 gram vegetarische balletjes
Zout en peper naar smaak
Pasta naar keuze
Olijfolie

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in grove stukken. Snijd de ui in halve ringen en de bolknoflook in parten.
3. Neem een ovenschaal en doe hier de paprika, ui en knoflook in. Besprenkel het met olijfolie en bak in de oven voor 30 minuten. Schep halverwege alles om.
4. Kook ondertussen de pasta naar keuze volgens de verpakking en bak de vegetarische balletjes in koekenpan.
5. Pureer de geroosterde paprika, ui en knoflook met de tomatenblokjes, basilicum zout en peper met een staafmixer.
6. Roer de geroosterde paprikasaus door de pasta en verdeel het samen met de vegetarische balletjes over twee pastaborden. Geniet van de pasta met geroosterde paprikasaus en vegetarische balletjes!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.