Menu
Diner

Pasta met broccoli, champignons en een cashewroomsaus

Tijd voor een lekkere vegan pasta! De cashewroomsaus in dit gerecht zorgt ervoor dat de pasta lekker romig wordt, maar dan uiteraard zonder zuivel. In het saus gaan onder andere edelgistvlokken. Edelgist is van nature rijk aan verschillende vitaminen B. Edelgist is een inactieve gist. Misschien niet geheel onbelangrijk, zeker wanneer je een gistvrij dieet volgt. Edelgistvlokken zijn rijk aan eiwitten en daarmee een mooie toevoeging voor iemand die vegetarische of plantaardig eet. Al met al hebben edelgistvlokken vele voordelen. De smaak? Ik vind het een iets wat kazige smaak hebben (is kazig eigenlijk wel een woord?). In ieder geval een echte toevoeging in dit gerecht!

Ingrediënten voor 2 personen

150 gram volkoren penne
200 gram broccoli
250 gram champignons
1 rode ui
3 teentjes knoflook
80 ongezouten en ongebrande cashewnoten
5 el edelgistvlokken
1 tl gerookte paprikapoeder
Zout en peper naar smaak

Aan de slag!

1. Week de cashewnoten 15 minuten in heet water.
2. Kook de penne gaar volgens de verpakking.
3. Snijd de broccoli in roosjes en kook 4 tot 5 minuten.
4. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes.
5. Bak de ui en knoflook in een koekenpan goudbruin.
6. Voeg de champignons, gerookte paprikapoeder, zout en peper toe aan de koekenpan. Bak het gaar.
7. Doe de geweekte cashewnoten met 100 ml water en de edelgistvlokken in een blender en blend het tot alles fijn is.
8. Giet het water van de broccoli en penne af. Voeg de broccoli, penne en cashewroomsaus toe aan de koekenpan. Schep alles goed door elkaar. Verdeel het over twee borden en het is klaar!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.