Menu
Diner

Parelcouscous met broccoli, pesto en geroosterde pijnboompitten


Parelcouscous wordt, net als couscous, gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe. Parelcouscous is groter, heeft een zachtere en vollere smaak dan couscous. Met één portie parelcouscous krijg je heel wat belangrijke voedingsstoffen binnen. In parelcouscous zitten minder vetten, meer koolhydraten en meer natuurlijke eiwitten dan in zilvervliesrijst. Met verse broccoli, goede en vegan pesto en geroosterde pijnboompitten is het een heerlijke avondmaaltijd.

Ingrediënten voor 2 personen

1 stronk broccoli
1 ui
2 teentjes knoflook
150 gram parelcouscous
4 el vegan groene pesto
1 handje pijnboompitten
2 handjes (plantaardige) geraspte kaas

Aan de slag!

1. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de broccoli in roosjes. We gaan voor #nowaste dus snijd de steel van de broccoli in kleine stukjes.
2. Kook de broccoli 5 minuten en kook de parelcouscous volgens de verpakking.
3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en leg deze daarna apart.
4. Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui en knoflook goudbruin.
5. Voeg de gekookte broccoli toe aan de koekenpan en bak deze 2 minuten mee.
6. Voeg de groene pesto, gekookte parelcouscous en één handje geraspte kaas toe.
7. Verdeel de parelcouscous met broccoli over twee borden en garneer met de pijnboompitten en overige geraspte kaas.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.