Een lekkere noedelsoep gaat er altijd wel in. Zeker deze paddenstoelen noedelsoep met tempeh omdat het gemakkelijk te maken en vegan is.
Ingrediënten voor 2 personen
200 gram tempeh
1 tl chilivlokken
2 el sojasaus
2 el ketjap manis
150 gram soba noedels
130 gram maïskolfjes
100 gram shiitake
1 paksoi
2 bosui
1×3 cm gember
1 l paddenstoelenbouillon
Sesamzaadjes
Aan de slag!
1. Snijd de tempeh in plakjes en meng in met de chilivlokken, sojasaus en ketjap manis in een kommetje. Zet het kommetje 15 minuten in de koelkast zodat de marinade kan intrekken.
2. Was de paksoi en snijd deze in reepjes, rasp de gember en snijd de bosui in ringen.
3. Doe een scheutje olijfolie in een pannetje en bak hierin de gember 2 minuten. Voeg de bouillon toe aan het pannetje en breng het aan de kook. Kook de soba noedels volgens de verpakking in de bouillon met gember.
4. Bak de tempeh goudbruin aan twee zijdes in een koekenpan. Roerbak ondertussen de paksoi en shiitake 5 minuten.
6. Verdeel de bouillon met de noedels, paksoi, shiitake en maïskolfjes over twee kommen.
7. Garneer de paddenstoelen noedelsoep met tempeh, bosui en sesamzaadjes. Geniet!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.