Menu
Diner / Lunch

Orzo salade met artisjokkenharten en zongedroogde tomaten

De orzo salade met artisjokkenharten en zongedroogde tomaten is verrassend lekker door de heerlijke smakencombinaties! Het is een perfect gerecht voor zomerse dagen, wanneer je op zoek bent naar iets lichts en verfrissends. Of je nu een bijgerecht wilt voor een barbecue of een heerlijke lunch voor jezelf, deze salade zal zeker smaken.

Ingrediënten voor 1 persoon

80 gram orzo
1/3 blokje groentebouillon
240 gram artisjokkenharten (uitgelekt uit blik)
40 gram zwarte olijven
50 gram zongedroogde tomaten (uit pot)
1 hand rucola
1 el witte wijnazijn
2 el water/olie van de zongedroogde tomaten
1 el olijfolie

Aan de slag!

1. Kook de orzo in de groentebouillon volgens de verpakking.
2. Snijd de artisjokkenharten door de helft of in kwarten en de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng de witte wijnazijn met het water/olie en olijfolie in een kommetje.
3. Schep de orzo in een saladekom of diep bord. Meng de artisjokkenharten, zwarte olijven, zongedroogde tomaten, rucola en dressing door de orzo. Genieten maar!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.