Orzo is een gedroogde pasta in een rijstvorm. Orzo wordt ook wel verkocht onder de naam ‘risoni’ en wordt gebruikt in de Italiaanse, Turkse, Arabische en Griekse keuken. In dit recept heb ik van de orzo een risotto gemaakt, ook wel orzotto. Net even wat anders dan de risotto met de risottorijstkorrel door de stevige bite, maar wel net zo lekker! Voeg eventueel wat (vegan) kaas toe voor een extra romige orzotto en geniet.
Ingrediënten voor 2 personen
150 gram orzo
350 ml bouillon
1 courgette
250 gram champignons
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 takje verse basilicum
Optioneel: handje (vegan) geraspte kaas
Aan de slag!
1. Snipper de ui, pers de knoflook, snijd de courgette in blokjes en de champignons in plakjes.
2. Doe wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
3. Voeg de courgette en champignons toe aan de pan en bak deze 3 minuten mee.
4. Voeg de orzo toe aan de pan en bak dit 2 minuten mee.
5. Voeg de bouillon toe aan de pan. Laat de orzo alle bouillon opnemen en roer regelmatig goed door.
6. Snijd ondertussen de basilicum fijn.
7. Wanneer alle bouillon is opgenomen door de orzo, voeg je de basilicum toe en eventueel een handje kaas. Roer het goed door.
8. Verdeel de orzo over twee borden en garneer met een takje basilicum. Eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.