Menu
Diner

Orzo met pompoen, spinazie, walnoten en feta

Een heerlijke orzo variatie met seizoensgebonden producten. Dat is deze orzo met pompoen, spinazie, walnoten en feta. Het is een kleurrijk gerecht boordevol smaken en texturen dat perfect is voor herfst- en winterdagen wanneer pompoenen volop in het seizoen zijn.

Ingrediënten voor 2 personen

150 gram orzo
400 gram pompoenblokjes
125 gram babyspinazie
1 rode ui
300-400 ml groentebouillon
2 el witte wijnazijn
60 gram (plantaardige) feta
30 gram walnoten
Peper en zout naar smaak

Aan de slag!

1. Snipper de ui en bak de ui in olijfolie glazig.
2. Voeg de pompoenblokjes toe en bak 5 minuten.
3. Voeg de spinazie, orzo en groentebouillon toe. Laat het geheel pruttelen totdat de orzo alle bouillon heeft opgenomen. Roer regelmatig goed door zodat de orzo niet aanbrand.
4. Blus het af met witte wijnazijn en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Verdeel de orzo over twee diepe borden.
5. Verkruimel de feta en garneer de orzo met feta en walnoten. Genieten maar!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.