Menu
Diner

Orzo met pompoen en groene pesto

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik elke maand voor hen een recept met hun producten. Deze keer ben ik voor een heerlijke orzo gegaan met pompoen en groene pesto. De koude maanden zijn weer begonnen en daar past een heerlijke, warme maaltijd bij. Pompoen is natuurlijk de groenten van het seizoen en past in zowel zoete als hartige gerechten. De pompoen in dit recept zorgt voor een romig en warm tintje. Dat warme tintje komt natuurlijk door de kleur, maar ook de smaak geeft een gevoel van warmte in deze koudere dagen.

Ingrediënten voor 4 personen

250 gram biologische orzo

500 gram pompoenblokjes

300 gram verse spinazie

650 ml groenten bouillon

1 bol mozzarella (in blokjes)

150 gram oude kaas

1 potje groene pesto

1 zakje pijnboompitjes (optioneel)

Aan de slag!

1. Bak de orzo kort in een grote pan en voeg daarna de bouillon toe. Laat de bouillon in de orzo trekken. Vergeet niet regelmatig door de orzo te roeren.

2. Breng een pan met water aan de kook en kook de pompoenblokjes 8 minuten.

3. Bak de spinazie kort in een aparte pan totdat de spinazie is geslonken.

4. Pureer de helft van de pompoenblokjes met een staafmixer.

5. Voeg de gepureerde pompoen toe aan de orzo wanneer al het vocht in de orzo is getrokken.

6. Voeg de mozzarella en oude kaas toe aan de orzo wanneer deze nog warm is.

7. Roer het geheel goed door.

8. Schep de orzo op de borden en garneer de orzo met de spinazie, overige pompoenblokjes, wat groene pesto en pijnboompitjes. Eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.