Dit recept voor orzo met champignons, spinazie en kruidenroomkaas is perfect voor de dagen waarop je iets lekkers en toch eenvoudigs met voldoende groenten op tafel wilt zetten. Met romige kruidenroomkaas, smaakvolle champignons en verse spinazie, allemaal gemengd met heerlijke orzo-pasta, zul je jezelf (en anderen) zeker verrassen.
Ingrediënten voor 2 personen
137 gram orzo
250 gram kastanjechampignons
200 gram spinazie
1 rode ui
1 bolknoflook
300-400 ml groentebouillon
Peper en zout naar smaak
1-2 el (plantaardige) kruidenroomkaas (light)
Aan de slag!
1. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de kastanjechampignons in plakken.
2. Fruit de ui met geperste knoflook in een pan met olijfolie. Voeg de champignons toe en bak deze kort mee.
3. Voeg de spinazie, orzo en groentebouillon toe. Laat de spinazie slinken en de orzo de groentebouillon opnemen. Roer regelmatig door zodat het niet aanbakt.
4. Breng de orzo verder op smaak met peper en zout. Schep daarnaast de kruidenroomkaas door de orzo. Verdeel over twee diepe borden en enjoy!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.