Niets gaat boven zelfgebakken naan! Smaakvol, lekker luchtig en niet moeilijk om te maken. Beleg ze met muhammara, geroosterde paprika, granaatappelpitjes en rucola en je hebt een fantastisch diner (of lunch).
Ingrediënten voor 2 personen
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram Griekse yoghurt of sojayoghurt
50 ml olijfolie
1 teentje knoflook
2 gele paprika’s
4 el muhammara
4 el granaatappelpitjes
2 handjes rucola
Peper en zout
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in repen.
3. Leg de repen paprika in een ovenschaal en vet de repen paprika in met wat olijfolie. Bak 40 minuten in de oven.
4. Meng het zelfrijzend bakmeel, yoghurt en snuf zout in een kom en kneed het tot deeg.
5. Verdeel het deeg in 4 gelijke ballen en druk deze plat. Gebruik eventueel een deegroller met extra bakmeel zodat het niet gaat plakken.
6. Pers het teentje knoflook en meng dit met wat peper door de olijfolie.
7. Vet de vier nog ongebakken naanbroden in met de knoflookolie en bak ze in een koekenpan tot beide zijdes goudbruin zijn.
8. Besmeer de naanbroden met muhammara en beleg het met de geroosterde paprika.
9. Garneer de naanbroden met granaatappelpitjes en rucola. Geniet van de naan met muhammara en geroosterde paprika!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.