Menu
Diner / Tussendoortje

Mexicaanse nacho’s

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze Mexicaanse nacho’s. Ik vind dit toch wel echt de lekkerste avondsnack voor in het weekend. Lekker met wat chilisaus of zure room om de nacho’s in te dippen. Biertje erbij en you’re ready!

Ingrediënten voor 2 personen

75 gram tortilla chips
25 gram kidneybonen
1 puntpaprika
1 halve avocado
1 vleestomaat
Handje maïs
Handje geraspte cheddar kaas

Aan de slag!

1. Gebruik je gedroogde kidneybonen? Laat deze dan eerst 12 uur weken en kook ze hierna 50 minuten.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Snijd de puntpaprika in ringen en avocado en vleestomaat in blokjes.
4. Verdeel de tortilla chips in een ovenschaal.
5. Verdeel de maïs, kidneybonen, puntpaprika en blokjes tomaat over de chips en garneer met geraspte cheddar kaas.
6. Zet de ovenschaal 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
7. Verdeel de blokjes avocado over de nacho’s en serveer eventueel met zure room of chilisaus.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.