Hou je van loaded fries? Wacht maar tot je deze heerlijke variatie probeert: loaded fries met pulled jackfruit en avocadodip. Deze smaakvolle combinatie van knapperige frietjes, smaakvolle pulled jackfruit en een romige avocadodip zal je doen verrassen. Meer comfort food dan dit wordt het niet!
Ingrediënten voor 2 personen
1 blik jackfruit
3 tomaten
1 rode paprika
1 ui
2 bosui
3 el sojasaus
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl kerriepoeder
270 gram ovenfriet
40 gram geraspte (plantaardige) kaas
1 avocado
1 el (plantaardige) roomkaas
1 tl chilivlokken
Peper en zout naar smaak
Aan de slag!
1. Doe het jackfruit in een vergiet, spoel het af met water en laat het goed uitlekken.
2. Met twee vorken trek je het jackfruit uit elkaar. Je zult een draderige structuur krijgen. Schep de jackfruit in een kom en meng het met de sojasaus, gerookte paprikapoeder en kerriepoeder. Zet het tenminste een uur in de koelkast.
3. Bereid de ovenfriet volgens de verpakking.
4. Snijd de ui in halve ringen en de rode paprika en tomaten in blokjes. Snijd de bosui in ringen.
5. Schenk een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui goudbruin. Voeg hierna de pulled jackfruit en paprika toe en bak het 10 minuten.
6. Zet de het vuur uit en roer de blokjes tomaat door de pulled jackfruit.
7. Schep de pulled jackfruit over de friet en garneer het met de geraspte kaas. Bak nog 5 minuten in de oven.
8. Mix in een kommetje het vruchtvlees van de avocado met de roomkaas, chilivlokken, peper en zout naar smaak met een staafmixer.
9. Garneer de loaded fries met de bosui en serveer met de avocadodip. Enjoy!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.