Soms heb je gewoon behoefte aan een warme kom comfort zonder al te veel gedoe in de keuken. Deze licht pittige rode currysoep biedt precies dat. Een bescheiden maar heerlijke combinatie van currykruiden, kokosmelk en verse groenten. Serveertip: serveer de soep met naan!
Ingrediënten voor 2 personen
1 rode ui
1 teen knoflook
2 cm gember
1 rode paprika
1 winterpeen
2 tomaten
1 bosui
200 ml kokosmelk
200 ml groentebouillon
2 el currykruiden
1 tl chilivlokken
1 snuf zout
Aan de slag!
1. Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de paprika in grove stukken, winterpeen in plakken en tomaten in parten.
2. Bak de ui met knoflook en gember in olijfolie kort in een pan. Voeg de paprika, winterpeen en tomaten toe. Bak het 3 minuten.
3. Voeg de kokosmelk (laat eventueel een beetje over ter ganering), groentebouillon, currykruiden, chilivlokken en snuf zout toe en kook het geheel 10 minuten. Snijd ondertussen de bosui in ringen.
4. Pureer de soep fijn met een staafmixer. Verdeel de soep over twee soepkommen en garneer met de bosui, kokosmelk en extra chilivlokken. Geniet van de licht pittige rode currysoep!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.