Menu
Diner

Licht pittige gevulde paprika’s met linzen

Gevulde paprika’s zijn makkelijk te maken en zijn daarnaast erg lekker en vullend. Ik vind het een geweldig vegetarisch, en zonder de kaas vegan, gerecht. Linzen zijn namelijk ontzettend gezond en de perfecte vervanger van vlees. Linzen zitten vol ijzer, andere mineralen en vezels. Daarnaast zijn ze rijk aan eiwitten. Ik ben fan! Heb jij al zin gekregen in lekkere gevulde paprika’s? Ga dan aan de slag.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

3 rode paprika’s
400 gram gemengde groenten
1 rode ui
1 teentje knoflook
140 gram maïs
200 gram linzen (zak of blik)
2 tl Hoer op de Grill van Green Gypsy Spices of een andere licht pittige kruidenmix
Snuf zout
Eventueel een handje geraspte kaas
Verse peterselie als garnering

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
3. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten.
4. Vet de paprika’s in en bak ze 10 minuten in de oven.
3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.
4. Voeg de groenten toe aan de pan en bak dit 5 minuten.
5. Voeg de linzen, maïs en kruiden toe aan de groenten en bak dit nog 2 minuten mee.
6. Vul de halve paprika’s met het groenten mengsel en garneer eventueel met wat geraspte kaas.
7. Bak de paprika’s 15 minuten in de oven.
8. Garneer de paprika’s met versie peterselie en geniet. Eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.