Menu
Diner

Lauwwarme salade met geroosterde asperges

De eerste asperges van het seizoen zijn weer verkrijgbaar! Koken met seizoensgebonden groenten vind ik altijd extra leuk. We kennen allemaal wel de klassieke manier van het bereiden en serveren van asperges, maar het roosteren van asperges is nog minder bekend (en stiekem veel lekkerder). Dit recept bestaat uit een lauwwarme salade met geroosterde asperges en een smaakvolle aspergesaus. Serveer het eventueel met gebakken krieltjes.

Ingrediënten voor 2 personen

400 gram asperges
75 gram gemengde sla
4 radijsjes
2 el pijnboompitten
1 citroen

Voor de aspergesaus
2 el roomboter
1 sjalot
3 tl bloem
2 el droge witte wijn
100 ml groentebouillon

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de asperges, snijd de radijsjes in plakjes en de citroen in partjes.
3. Doe de asperges in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Bak de asperges 25 tot 30 graden in de oven. Draai ze halverwege om.
4. Ondertussen maak je de aspergesaus klaar. Snipper de sjalot en fruit de sjalot in de roomboter.
5. Bestrooi het met de bloem en laat de bloem op laag vuur al roerend kort garen. Blus het met de droge witte wijn af.
6. Giet de groentebouillon erbij en kook al roerend op laag vuur tot de saus dikker wordt.
7. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze iets bruiner kleuren.
8. Verdeel de gemengde sla en de plakjes radijs over twee borden en knijp boven elk bord één partje citroen uit. Leg de geroosterde asperges op de sla.
9. Schenk de aspergesaus over de asperges en garneer met de geroosterde pijnboompitten. Geniet van de lauwwarme salade met geroosterde asperges!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.