Menu
Diner / Lunch

Komkommer bootjes met sushirijst en tofu

Zin in sushi, maar wel net iets anders? Dan zijn deze komkommer bootjes met sushirijst en tofu iets voor jou! Dip de komkommer bootjes in sojasaus en geniet.

Ingrediënten voor 6 bootjes

65 gram sushirijst
1 el rijstazijn
1 komkommer
2 tl witte sesamzaadjes
2 tl zwarte sesamzaadjes
150 gram tofu
1 tl paprikapoeder
1/2 tl chilivlokken
1 el ketjap manis
2 bosuitjes
40 ml sojasaus
1 el Japanse mayo

Aan de slag!

1. Bereid de sushirijst volgens de verpakking. Meng de rijst na bereiding met de rijstazijn.
2. Laat de tofu uitlekken in een theedoek. Snijd de tofu hierna in blokjes
3. Marineer de tofu met de ketjap manis, chilivlokken en paprikapoeder. Bak hierna in een koekenpan goudbruin.
4. Snijd de bosuitjes in ringen en de komkommer in drie stukken. Halveer elk stuk en verwijder de zaadlijsten.
5. Vul de komkommers met de sushirijst en verdeel hier de tofu overheen.
6. Verdeel de Japanse mayo, bosuitjes en sesamzaadjes over de komkommers. Schenk de sojasaus in een klein kommetje. Dip de komkommer bootjes in de sojasaus en eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.