Menu
Diner / Tussendoortje

Komkommer-avocado sushi

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze komkommer-avocado sushi. Gek op sushi? Maak het dan eens zelf met dit super makkelijke receptje. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het staat zo op tafel. Natuurlijk kun je met de vulling variëren, maar in dit recept is gekozen voor komkommer en avocado zodat de sushi vegan is.

Ingrediënten voor 12 stuks

125 gram sushirijst
2 el rijstazijn
1/2 avocado
1/2 komkommer
2 nori vellen
1 tl zwarte sesamzaadjes
1 tl witte sesamzaadjes
20 ml sojasaus

Aan de slag!

1. Bereid de sushirijst volgens de verpakking. Meng de rijst na bereiding met de rijstazijn.
2. Snijd de avocado in dunne plakken en komkommer in lange reepjes.
3. Leg een nori vel met de ruwe zijde naar boven op de bamboe rolmat.
4. Beleg het vel met 1/2 van de rijst in een dunne laag. Laat aan de bovenkant 7 cm leeg zodat je de rol later kunt sluiten.
5. Leg in het midden van de rijst een paar reepjes komkommer en plakjes avocado.
6. Met behulp van de bamboe rolmat rol je het dicht. Maak het einde van het vel iets nat zodat deze goed sluit.
7. Snijd de sushi-rol in 6 gelijke stukken met een scherp mes. Maak het mes voor elke sneden nat met water.
8. Herhaal stap 3 tot en met 7. Verdeel de sesamzaadjes over de komkommer-avocado sushi en serveer met sojasaus. Geniet!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.