Menu
Diner

Kleurrijke udon met krokante tofu

Een smaakvol udon gerecht welke snel op tafel staat? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze kleurrijke udon met krokante tofu moet je dan ook eens proberen!

Ingrediënten voor 2 personen

135 gram udon noedels
1 rode paprika
2 flinke handen spinazie
200 gram wortelen
2 bosui
40 gram misopasta
3 el sojasaus
1 tl gemengde sesamzaadjes
3 cm gember
200 gram tofu
2 el maïzena
Olijfolie

Aan de slag!

1. Snijd de gember fijn, paprika in blokjes en wortelen en bosui in plakjes.
2. Snijd de tofu in blokjes en meng de blokjes in een kommetje met de maïzena en 1 el sojasaus.
3. Bak de wortelen en paprika 15 minuten in olijfolie. Voeg na 10 minuten de spinazie toe.
4. Kook ondertussen de udon noedels volgens de verpakking. Bak de tofu krokant in een aparte pan.
5. Voeg de udon noedels, misopasta en 2 el sojasaus toe aan de groenten. Roer het goed door.
6. Verdeel de udon noedels met groenten over twee grote kommen. Garneer de udon noedels met de krokante tofu, bosui en sesamzaadjes. Geniet!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.