Menu
Diner

Hutspot met kerrie & bieslook

Het stamppotseizoen is bij deze weer geopend! De hutspot met kerrie & bieslook is een klassiek recept met een plantaardige en smaakvolle twist.

Ingrediënten voor 2 personen

500 gram kruimige aardappelen
400 gram wortelen of winterpeen
2 uien
50 ml plantaardige melk
1 laurierblad
1 mespunt nootmuskaat
5 gram verse bieslook
1 tl kerrie
Peper en zout naar smaak
170 gram vegetarische of plantaardige gehaktballetjes

Aan de slag!

1. Schil de aardappelen en snijd door de helft. Snijd de wortelen in plakken. Spoel de aardappelen en wortelen af onder koud water. Snijd de ui in grove stukken.
2. Doe de aardappelen in een pan en leg op de aardappelen de wortelen en ui. Voeg het laurierblad toe en vul de pan met een geruime hoeveelheid water. Laat het 20 minuten koken.
3. Bak ondertussen de gehaktballetjes volgens de verpakking en snijd de bieslook fijn.
4. Giet de aardappelen met hutspotgroenten af. Verwijder het laurierblad.
5. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree.
6. Voeg de plantaardige melk, de nootmuskaat en bieslook toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
7. Verdeel de hutspot over twee borden, garneer het eventueel met extra bieslook en serveer het met de gehaktballetjes. Geniet van de hutspot met kerrie & bieslook!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.