Je kunt mij heel blij maken met een goede risotto. Als vegetariër is dit vaak een van de beperkte opties in een restaurant, maar dat vind ik niet erg. Deze risotto bevat heel veel groenten en is super romig. Ga je liever voor een vegan risotto? Laat dan de kaas weg.
Ingrediënten voor 4 personen
2 courgettes
400 gram champignons
200 gram tomaat
2 uien
3 teentjes knoflook
2 liter groenten bouillon
350 gram risottorijst
Verse basilicum
Optioneel: 175 gram belegen kaas
Aan de slag!
1. Snij alle groenten en ui in blokjes. De knoflook moet erg fijn gesneden worden.
2. Doe wat olie in een grote pan en bak daarin de knoflook en ui tot ze bruin kleur.
3. Doe de groenten in de pan en bak deze gaar.
4. Voeg de risottorijst toe en bak deze kort mee.
5. Schenk beetje bij beetje de bouillon toe. Als de bouillon opgenomen is door de risottorijst, kun je opnieuw een beetje bijschenken.
6. Herhaal stap 5 tot de risottorijst gaar is.
7. Snijd ondertussen de verse basilicum klein. Als de risottorijst gaar is dan de basilicum door de risotto geroerd worden.
8. Een optionele stap is om kaas toe te voegen aan de risotto. Het geeft een smeuïge en sterkere smaak.
9. Schep de risotto op, top eventueel af met een blaadje basilicum en eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.