Menu
Diner

Groene orzo met tuinerwten, aspergetips en burrata

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze groene orzo met tuinerwten, aspergetips en burrata. Orzo is een pastasoort die qua vorm te vergelijken is met rijst. Orzo is een koolhydraatbron en veelzijdig te verwerken in verschillende gerechten. Met dit recept maak je een orzotto. Net zo romig als een risotto maar door de orzo kost het veel minder tijd!

Ingrediënten voor 2 personen

300 gram diepvries tuinerwten
100 gram groene aspergetips
1 teen knoflook
1 ui
150 gram orzo
300-400 ml groentebouillon
2 takjes verse basilicum
2 burrata’s

Aan de slag!

1. Snijd een halve centimeter aan de onderzijde van de aspergetips af. Snipper de ui en pers de knoflook. Verwijder de blaadjes verse basilicum van de takjes en snijd de blaadjes fijn.
2. Bak de ui en knoflook glazig in olijfolie.
3. Voeg de tuinerwten toe aan de pan en bak 2 minuten samen met de ui en knoflook.
4. Voeg de orzo en groentebouillon toe. Laat de orzo de groentebouillon goed opnemen. Roer regelmatig goed door.
5. Bak 5 minuten de aspergetips in olijfolie. Bestrooi eventueel met grove zoutkorrels.
6. Roer de basilicum door de orzo. Verdeel de orzo over twee borden. Garneer elk bord met de gebakken groene aspergetips en burrata’s. Geniet van de groene orzo met tuinerwten, aspergetips en burrata!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.