Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze groene linzen curry met naanbrood. Deze groene linzen curry is er eentje om te proberen! De groene linzen bieden een bron van vezels en eiwitten. Daarnaast vullen de groene linzen ontzettend, dus je kunt wel stellen dat dit een erg voedzame maaltijd is. Om de maaltijd compleet te maken serveer je deze keer de curry niet met rijst, maar met zelfgemaakt naanbrood. Heerlijk om in de curry te dippen!
Ingrediënten voor 2 personen
150 gram gedroogde groene linzen
400 gram Oosterse groenten
2 teentjes knoflook
2 el groene Thaise curry paste
250 ml kokosmelk
Voor 8 naanbroden
300 gram tarwebloem
125 ml warm water
100 gram plantaardige yoghurt
1 el olijfolie
7 gram gist
1 tl zout
Aan de slag!
1. Meng in een kommetje het warme water met de gist en laat deze 5 minuten staan.
2. Neem een grote kom en doe daar de tarwebloem, yoghurt, gist, olie en zout in.
3. Kneed dit met een keukenmachine met deeghaak of met de hand tot een stevig en zacht deeg. Dat kneden duurt ongeveer 10 minuten.
4. Maak een bal van het deeg en doe deze in een ingevette kom. Dek deze af met een natte theedoek en laat deze minimaal 1 uur rijzen.
5. Spoel de groene linzen af en kook deze 20 minuten. Pers de knoflook.
6. Doe een scheutje olie in een hapjespan en bak de knoflook 2 minuten.
7. Voeg de groenten en curry paste toe aan de hapjespan en bak het 10 minuten. Roer regelmatig goed door.
8. Voeg aan de hapjespan de kokosmelk en groene linzen toe. Roer het geheel goed door en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
9. Maak 8 balletjes van het deeg en maak elk balletje plat.
10. Verhit een beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 een plat gedrukt broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
11. Verdeel de groene linzen curry met naanbrood over twee borden en eet smakelijk! Waarschijnlijk heb je te veel naanbrood gemaakt, maar dat is geen enkel probleem. Naanbrood is namelijk tot 3 dagen goed te bewaren in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer. Enjoy!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.