Menu
Diner

Gnocchi traybake met courgette en pesto

Traybakes zijn top: snel, lekker en makkelijk. Je gooit de groenten in een ovenschaal of op de bakplaat en de oven doet het werk. Deze gnocchi traybake met courgette en pesto moet je dan ook eens proberen. Om de maaltijd compleet te maken voeg je vegan balletjes en burrata toe voor extra smaak. Laat de burrata weg of vervang door een plantaardige variatie op kaas als je vegan eet.

Ingrediënten voor 2 personen

300 gram gnocchi
1 courgette
1 gele courgette
1 rode ui
2 el olijfolie
2 el groene pesto
170 gram vegan balletjes
1 bol burrata
Peper en zout naar smaak

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de courgettes halve schijfjes en snipper de ui.
3. Doe de courgette, ui en gnocchi in een ovenschaal of op een bakplaat.
4. Bestrijk de courgette, ui en gnocchi met de olijfolie. Bestrooi de courgette, ui en gnocchi met peper en zout. Meng alles goed door.
5. Bak het 40 minuten in de oven. Bak de laatste 10 minuten de vegan balletjes mee.
6. Roer de groene pesto door de gnocchi traybake. Verdeel de gnocchi traybake met courgette en pesto over twee diepe borden met de burrata. Genieten maar!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.