Gnocchi vind ik het lekkerst wanneer deze even gebakken is! Zo krijgt de gnocchi een lekkere krokante buitenkant. Dit in combinatie met deze heerlijke spinazie pesto saus is perfect.
Ingrediënten voor 2 personen
250 gram gnocchi
300 gram verse spinazie
3 takjes verse basilicum
250 ml plantaardige kookroom
150 ml water
50 gram pijnboompitten
1 rode ui
1 bolknoflook
1/2 blokje groentebouillon
Peper en zout naar smaak
Aan de slag!
1. Mix de spinazie, basilicum, kookroom, water, pijnboompitten en bolknoflook in een blender.
2. Snijd de ui fijn en bak goudbruin.
3. Voeg de spinazie pesto saus toe aan de gebakken ui. Verkruimel het halve blokje groentebouillon over de saus. Breng verder op smaak met peper en zout. Kook de saus 10 minuten op laag vuur.
4. Bak de gnocchi ondertussen aan beide zijden goudbruin.
5. Meng de gebakken gnocchi door de saus en garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en basilicum.
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.