Menu
Diner

Gezonde gele curry met gebakken tofu

Een gezonde gele curry zonder pakjes en zakjes, yes! Ik ben zelf gek op curry en kan dit elke week wel eten. Curry is erg lekker met rijst, maar je kunt het ook met vers gebakken naanbrood serveren.

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram tofu
400 gram Thaise wokgroenten
150 gram volkoren rijst of zilvervliesrijst
200 ml kokosmelk
2 el sojasaus
1/2 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl kerrie
Chilivlokken naar smaak (lekker pittig!)
Peper en zout naar smaak

Aan de slag!

1. Dep de tofu droog met keukenpapier of een schone theedoek en snijd het in blokjes.
2. Doe de blokjes tofu in een kom en meng het met de sojasaus. Bak de tofu ineen scheut olijfolie tot deze aan alle zijde goudbruin is.
3. Verwarm een scheut olijfolie in een andere pan en bak de Thaise wokgroenten tot deze beetgaar zijn.
4. Maak ondertussen de rijst klaar volgens de verpakking.
5. Voeg de kokosmelk toe aan de groenten en roer goed door. Voeg hierna de kruiden toe en roer opnieuw goed door.
6. Laat de curry nog enkele minuten pruttelen op laag vuur.
7. Verdeel de rijst over twee kommen of borden. Verdeel de curry en gebakken tofu over de rijst. Eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.