Deze gevulde puntpaprika’s met gekruimelde tofu zijn voedzaam, smaakvol en eiwitrijk. Of je nu op zoek bent naar een snel en eenvoudig doordeweeks diner of een gerecht om anderen mee te verrassen, deze gevulde puntpaprika’s met gekruimelde tofu zullen ongetwijfeld in de smaak vallen.
Vervang de geraspte mozzarella door een plantaardige variant of laat het weg wanneer je vegan eet.
Ingrediënten voor 2 personen
2 puntpaprika’s
150 gram cherrytomaten
1 bosui
1 rode ui
1 teen knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
200 gram tofu
1 el Italiaanse kruiden
Peper en zout naar smaak
2 handen geraspte mozzarella
Olijfolie
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Lek de tofu uit en droog de tofu zo goed als mogelijk door het even in keukenpapier of theedoek te wikkelen. Leg er iets zwaars op.
3. Snipper de ui en pers de knoflook. Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de cherrytomaten in parten en de bosui in ringen.
4. Leg de puntpaprika’s in een ovenschaal en vet in met olijfolie. Zet de puntpaprika’s 15 minuten in de oven.
5. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook goudbruin.
6. Verkruimel de tofu boven de koekenpan en bak het 5 minuten. Bak de laatste 2 minuten de cherrytomaten mee.
7. Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak nog 2 minuten mee. Vul het blikje van de tomatenpuree met water en voeg dit toe aan de pan zodat het mengsel wat dunner wordt.
8. Vul de puntpaprika’s met het tofumengsel. Garneer met de geraspte mozzarella en zet het nog eens 5 minuten in de oven zodat de mozzarella kan smelten. Garneer de puntpaprika’s met bosui en eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.