Menu
Diner

Gevulde portobello met basilicum

Een portobello is een hele grote champignon. Doordat deze champignon zo groot is, kun je het vullen met van alles. Dit is een heerlijk en gemakkelijk vegetarisch recept wat tevens gemakkelijk te veganizen is. Het recept past helemaal binnen de Lazyfitgirl Methode. Daarom is dit recept ook te vinden op de pagina van Anki.

Een optie is om dit recept om te toveren tot een BBQ recept. Bak de portobello tot deze gaar is op de BBQ in plaats van in de oven.

Ingrediënten voor 2 portobello’s

2 portobello’s
1 rode paprika
100 gram cherrytomaten
1 takje basilicum
3 teentjes knoflook
15 gram pijnboompitten
Handje (vegan) feta of geraspte kaas
Peper en zout naar smaak

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pers de knoflook en hak de basilicum fijn. Snijd de paprika in blokjes en de cherrytomaten in partjes.
3. Doe een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook samen met de basilicum.
4. Voeg de paprika, tomaten, zout en peper toe aan de pan en bak dit 5 minuten mee. Voeg de laatste minuut de pijnboompitten toe en bak deze mee.
5. Doe de portobello’s in een ovenschaal en vul deze met de groenten. Garneer met de feta of kaas.
6. Zet de portobello’s 10 minuten in de oven.
7. Haal de portobello’s uit de oven en serveer eventueel met wat volkoren couscous.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.