Deze geroosterde tomaten pastasaus is een van mijn favorieten varianten van pastasaus. Dat komt omdat het smaakvol is en ontzettend gemakkelijk om te maken. Dit recept is gebaseerd op één persoon, maar je kunt het uiteraard vermeerderen naar het aantal personen naar wens.
Ingrediënten voor 1 persoon
150 gram cherrytomaten
3 tomaten
1 sjalot
1 bolknoflook
1 el olijfolie
1 groot takje tijm
2 takjes basilicum
50 gram feta
Peper en zout naar smaak
2 el grana pandano dop
Pasta naar keuze
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snipper de sjalot, snijd de knoflook fijn en de tomaten in partjes.
3. Leg de feta in een ovenschaal en verdeel hieromheen de sjalot, knoflook en tomaten.
4. Verdeel de olijfolie, peper en zout over de ovenschaal en leg de takjes verse kruiden in de ovenschaal.
5. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven. Kook ondertussen pasta naar keuze.
6. Verwijder het aluminiumfolie. Verdeel de grana pandano in de ovenschaal en meng (en prak) alles door elkaar met een vork.
7. Roer de pasta door de geroosterde tomaten pastasaus en geniet!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.