Menu
Diner

Geroosterde bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Deze romige geroosterde bloemkoolsoep met gepofte knoflook is echt mijn favoriet! De soep zit boordevol smaak en is helemaal vegan door het gebruik van kokosmelk. De kokosmelk kun je vervangen door een andere (plantaardige) kookroom wanneer je niet van kokos houdt. Tip: houd je van een dikke soep? Voeg dan niet meer dan 300 milliliter water toe. Wanneer je liever dunnere soep eet, voeg je gewoon wat meer water toe.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen

1 bloemkool
1 knoflook
2 rode uien
200 ml kokosmelk
300-500 ml water
1 blokje groentebouillon
Peper en zout
Olijfolie

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
2. Snijd de bloemkool in roosjes en rode uien in halve ringen. Pel de buitenste laag van de knoflook maar let wel op dat de knoflooktenen aan elkaar blijven zitten.
3. Snijd de bovenkant van de knoflook eraf en leg deze in aluminiumfolie. Beschenk de knoflook royaal met olijfolie. Doe wat peper en zout op de knoflook en pak de knoflook in met het aluminiumfolie.
4. Doe de bloemkoolroosjes met de ui in de ovenschaal en zet dit samen met de knoflook in de oven voor 45 minuten. De knoflook haal je er na 30 minuten uit. Schep de bloemkool tussendoor een paar keer om.
5. Doe de kokosmelk, het water en blokje groentebouillon in een pan en warm het op tot het blokje is opgelost.
6. Knijp de gepofte knoflook uit boven de pan en voeg ook de geroosterde bloemkool en ui toe aan de pan. Mix het met een staafmixer en verdeel het over de kommen. Geniet van de geroosterde bloemkoolsoep met gepofte knoflook!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.