Deze gele curry met kikkererwten bevat heel veel smaak en zit boordevol groenten. De levendige gele kleur van de curry is een lust voor het oog en de combinatie van romige kokosmelk, specerijen en eiwitrijke kikkererwten zorgt voor een perfect gebalanceerde maaltijd.
Ingrediënten voor 2 personen
140 gram rijst naar keuze
400 ml kokosmelk (6,6% vet)
200 gram kikkererwten uit blik of pak
200 gram bloemkoolroosjes
200 gram gedopte sperziebonen
150 gram geraspte wortelen
1 rode ui
1 teen knoflook
1,5 tl kurkuma
1 tl garam masala
1 tl kerriepoeder
1/2 tl chilivlokken
Zout en peper naar smaak
Aan de slag!
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortelen in plakjes.
2. Bak de ui en knoflook in olijfolie in een hapjes pan glazig.
3. Voeg de bloemkool, sperziebonen en wortelen toe aan de hapjespan en bak dit 6 minuten.
4. Kook de rijst volgens de verpakking.
5. Voeg de kokosmelk, kurkuma, garam masala, kerriepoeder, chilivlokken, zout en peper toe aan de hapjes pan. Laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen tot de wortelen en bloemkool gaar zijn en sperziebonen beetgaar. Roer regelmatig even door.
6. Lek de kikkererwten uit en spoel af met water. Roer de kikkererwten door de gele curry. Neem twee diepe borden en verdeel hierover de rijst en gele curry met kikkererwten. Genieten maar!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.