Of je nu op zoek bent naar een voorgerecht dat indruk maakt of een bijgerecht dat je maaltijd nog meer zal doen smaken, de gebakken peer met geitenkaas & pijnboompitten past bij elke gelegenheid. De zachte peren, romige geitenkaas en knapperige pijnboompitten vormen samen een perfecte combinatie van smaken en texturen.
Ingrediënten voor 1 à 2 personen
1 rijpe peer
6 blokjes geitenkaas (hard of zacht)
1 tl honing
1 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
2 takjes tijm
5-10 gram pijnboompitten
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Halveer de peer en verwijder het klokhuis.
3. Leg de blokjes geitenkaas in de holletjes van de halve peer.
4. Schenk de honing, olijfolie en balsamicoazijn over de peer.
5. Garneer met de takjes tijm en bak 25 tot 30 minuten in de oven. Bak de pijnboompitten de laatste 5 minuten mee. Enjoy!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.