Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze fritatta met prei en cherrytomaten. Deze Italiaanse omeletvariant zit boordevol smaak en kleur, met de zachte, zoete prei en sappige, frisse cherrytomaten als hoofdrolspelers. Het is eenvoudig te maken, ideaal om restjes op te maken, en kan zowel warm als koud worden geserveerd. Deze frittata is een smakelijke en gezonde keuze voor elke gelegenheid!
Ingrediënten voor 2 personen
6 eieren
1 prei
150 gram cherrytomaten
2 teentjes knoflook
75 gram crème fraîche
40 gram geraspte kaas
1 tl paprikapoeder
Snuf zout en peper
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de prei in ringen, halveer de cherrytomaten en pers de knoflook.
3. Bak de knoflook, prei en cherrytomaten 3 tot 5 minuten in een koekenpan.
4. Meng de eieren in een kom samen met de crème fraîche, geraspte kaas, paprikapoeder, zout en peper.
5. Doe de groenten samen met het eimengsel in een ovenschaal. Bak het 25 tot 30 minuten in de oven. De fritatta is klaar als het ei is gestold. Eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.