Deze couscoussalade moet je proberen! De combinatie is goud en ontzettend voedzaam. In een aantal stappen tover jij deze salade op tafel! Probeer ook eens deze heerlijke frisse couscoussalade met kikkererwten en geroosterde pijnboompitten.
Ingrediënten voor 1 persoon
75 gram volkoren couscous
100 ml bouillon
100 gram komkommer
50 gram baby spinazie
25 gram (plantaardige) feta
80 gram falafel
2 el pijnboompitten
2 el granaatappelpitjes
Voor de dressing
2 el (plantaardige) yoghurt
2 tl extra vierge olijfolie
1 tl saladekruiden
Aan de slag!
1. Bereid de couscous. Dit doe je door de bouillon aan de kook te brengen en de couscous hierdoor te roeren. Zodra de couscous alle bouillon heeft opgenomen is de couscous klaar. Roer het even goed door.
2. Bak de falafel volgens de verpakking of maak zelf de falafel.
3. Rooster de pijnboompitten door ze te bakken in een droge koekenpan (dus zonder olie).
4. Snijd de komkommer in blokjes en verkruimel de feta.
5. Meng de yoghurt, olijfolie en saladekruiden tot een dressing.
6. Doe de couscous en baby spinazie in een kom. Meng dit door elkaar.
7. Verdeel de geroosterde pijnboompitten, granaatappelpitjes, feta en komkommer over de couscoussalade.
8. Garneer met de dressing en de falafel. Geniet van deze heerlijke falafel couscoussalde met granaatappelpitjes en feta!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.