Menu
Diner

Easy shakshuka met geitenkaas en verse peterselie

De eerste keer dat ik shakshuka probeerde was ik erg verrast. Verrast door de lekkere smaak, maar ook verrast door hoe snel en gemakkelijk het te maken is. Sindsdien maak ik het zeker eens per twee weken en geniet ik er graag van. Ik deel graag met jullie mijn recept voor een easy shakshuka met daarin ontzettend veel groenten. Eet je plantaardig en kies je liever voor een vegan optie? Geen probleem, deze optie heb ik toegevoegd aan dit recept.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

1 courgette
1 rode paprika
1 prei
1 rode ui
4 teentjes knoflook
400 gram tomatenblokjes in blik
60 gram geitenkaas (of geraspte kaas)
4 eieren
1 tl paprikapoeder
1 tl Italiaanse kruiden
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie

Vegan optie: laat de geitenkaas en eieren weg. Voeg in plaats hiervan linzen toe aan de saus en eventueel een vegan feta.

Aan de slag!

1. Snipper de ui, pers de knoflook, snijd de prei in ringen en snijd de courgette en paprika in blokjes.
2. Bak de ui en knoflook in een scheutje olijfolie licht goudbruin.
3. Voeg de prei, courgette en paprika toe aan de ui en knoflook en bak dit 3 minuten. Schep het regelmatig om met een spatel.
4. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe. Ga je voor de vegan optie? Voeg nu de linzen toe en ga dan na deze stap naar stap 7. Laat het 10 minuten pruttelen.
5. Maak vier kuiltjes in de saus en verdeel de eieren over de kuiltjes. Verdeel de geitenkaas over de saus en eieren.
6. Laat de eieren stollen. Dit proces gaat sneller met een deksel op de pan.
7. Garneer met wat verse peterselie en serveer de shakshuka met brood. Kies je voor de vegan optie? Voeg dan nog wat vegan feta toe.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.