Menu
Diner

Butter no chicken

Butter chicken is een authentiek Indiaas gerecht. Tijd om daar een Happy Healthy Lieke twist aan te geven en daar een butter no chicken van te maken. In dit recept vervang ik de kip door krokante tofu. In het recept staan plantaardige opties wanneer je het gerecht graag vegan wil maken.

Ingrediënten voor 2 personen

4 tomaten
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
2 teentjes knoflook
2 uien
15 gram verse gember
150 gram Griekse yoghurt of sojayoghurt
20 gram (plantaardige) roomboter
1/2 el garam masala
1 tl chilivlokken
1 tl gerookt paprikapoeder
Zout naar smaak
200 gram tofu
1,5 el olijfolie
1,5 el maïzena

Voor de naan
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram Griekse yoghurt of sojayoghurt
Snuf zout

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 2 cm en meng in een kom met de olijfolie en maïzena. Bak 30 minuten krokant op rooster in de oven.
2. Snijd de tomaat in blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en snijd de gember fijn.
3. Bak de ui, knoflook en gember goudbruin in de roomboter. Voeg hierna de tomaten toe en bak 5 minuten.
4. Voeg de tomatenpuree, Griekse yoghurt, garam masala, chilivlokken, gerookte paprikapoeder en zout toe. Laat het 10 minuten sudderen.
5. Ondertussen maak je de naan. Meng het zelfrijzend bakmeel met de Griekse yoghurt en snuf zout. Kneed het tot soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en druk het plat. Bak hierna 1 voor 1 de naan in boter of olie.
6. Meng de tofu door de saus. Mocht de saus te dik zijn kun je een beetje water toevoegen om het te verdunnen.
7. Verdeel de naan met de butter no chicken over twee diepe borden en geniet!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.