Menu
Diner

BBQ pulled jackfruit sterretjes

Deze smaakvolle BBQ pulled jackfruit sterretjes zijn perfect voor als voorgerechtje tijdens de feestdagen.

Ingrediënten voor 4 personen

1 blik pulled jackfruit
60 ml Remia Black Jack Smokey BBQ Sauce
1 tl kerriepoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 avocado
1/2 limoen
1 rode ui
50 gram cherrytomaten
2 volkoren wraps
3 takjes peterselie
1 snuf zout
Olijfolie

Aan de slag!

1. Lek de pulled jackfruit uit en spoel de pulled jackfruit af met water. Laat het opnieuw goed uitlekken.
2. Meng de pulled jackfruit in een kom met de BBQ Sauce, kerriepoeder, paprikapoeder en snufzout. Zet het even in de koelkast zodat de kruiden kan intrekken.
3. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
4. Steek met een stervormpje sterren uit de wraps. Smeer de sterren in met olijfolie. Leg de sterren op de bakplaat en bak ze 5 minuten af.
5. Snijd de ui fijn en bak in olijfolie glazig. Voeg de BBQ pulled jackfruit toe aan de ui en bak het 5 minuten.
6. Schep het vruchtvlees van de avocado in een kommetje en meng dit samen met het sap van de halve limoen tot een romige massa. Snijd de cherrytomaten in parten.
7. Smeer de avocado op de sterren. Schep de BBQ pulled jackfruit op de avocado en garneer met de parten cherrytomaat en peterselie. Geniet van de BBQ pulled jackfruit sterretjes en feestdagen!

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Remia.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.