Menu
Diner

Aziatische wok met noedels en tofu


Duik in Aziatische smaken met het heerlijke recept voor Aziatische wok met noedels en tofu! De miso brengt de boel op smaak terwijl de tofu en groenten voor de perfecte balans zorgen. Makkelijk, snel en fantastisch lekker.

Ingrediënten voor 2 personen

400 gram Thaise roerbakmix
1 teen knoflook
375 gram tofu
135 gram noedels naar keuze
1 el sojasaus
2 el ketjap manis
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl chilivlokken
42 gram misopasta

Aan de slag!

1. Lek de tofu uit en dep de tofu droog met keukenpapier of een theedoek. Zorg dat zoveel als mogelijk water van de tofu wordt opgenomen. Snijd de tofu in blokjes.
2. Maak de marinade voor de tofu door in een kommetje de sojasaus, ketjap manis, gerookte paprikapoeder en chilivlokken te mengen. Marineer de tofu en zet even in de koelkast.
3. Pers de knoflook. Doe een flinke scheut olijfolie in een wokpan en bak hierin de knoflook goudbruin. Voeg hierna de blokjes tofu toe en bak het 5 tot 10 minuten.
4. Kook de noedels volgens de verpakking.
5. Voeg de Thaise roerbakmix en misopasta toe aan de tofu en bak het 8 minuten.
6. Roer de noedels door de groenten en tofu. Verdeel het over twee kommen en garneer eventueel met sesamzaadjes of gebakken uitjes. Eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.