Menu
Diner

Aubergine lasagne

Mijn vriend en ik maken het liefst iedere week deze aubergine lasagne. Wat deze lasagne zo lekker maakt is dat je de lasagnebladeren vervangt door goed gebakken aubergine. Samen hebben we het recept gemaakt, uitgeschreven en gefotografeerd voor jou!

Ingrediënten voor 2 personen

2 aubergines
4 tomaten
1 ui
4 teentjes knoflook
350 gram tomato frito
1 bol mozzarella
30 gram Grana Padano (strooikaas)
1 tak verse basilicum

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Snijd de aubergines in dunne plakken en tomaten in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg hierna de tomaten en tomato frito toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
4. Bak ondertussen de aubergine in een andere koekenpan. Dit doe je door wat olie te verhitten en beide zijdes van de plakken aubergine op hoog vuur goed te bakken totdat de aubergine krokant is.
5. Bedek de bodem van de ovenschaal met een derde van de tomatensaus, verdeel er een derde van de aubergine op en verdeel er daarna een derde Grano Padano op. Herhaal deze stap nog 2 keer.
6. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de schaal. Bak de lasagne 20 minuten in de oven. Serveer met wat blaadjes basilicum en geniet van de aubergine lasagne!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.